Rovte

PGD Rovte

Objave na FB

This message is only visible to admins.
Backup cache in use.

PPCA Error: Due to Facebook API changes it is no longer possible to display a feed from a Facebook Page you are not an admin of. The Facebook feed below is not using a valid Access Token for this Facebook page and so has stopped updating.

11 months ago

PGD Rovte

Včerajšnja redna mesečna vaja na temo spoznavanje opreme za rokovanje z vrvno tehniko, ki jo gasilci potrebujemo na intervencijah: dimniški požar, prekrivanja streh po neurjih...! Brez testa pa seveda ne gre, spodaj nekaj slik.👨‍🚒💪👨‍🚒 ...

View on Facebook

12 months ago

PGD Rovte

Iz zahoda se proti Rovtam približuje nevihta s točo!
Previdno!🌩PROGNOZA NEVIHT🌩

Izdano: 14. 8. 2020 ob 12.30
Velja: od 14. 8. 2020 ob 14.00 do 15. 8. ob 3.00

Smer pomikanja neviht: Z/SZ -> V/JV
Hitrost pomikanja neviht: zmerna

ℹ️PODROBNOSTI: neurje.si/prognoza-neviht/

V petek popoldan bo na nebu marsikje vse več kopaste oblačnosti iz katere se bodo ponekod razvile posamezne plohe in nevihte. Te bodo sprva najbolj verjetne v hribovitih predelih severne in osrednje Slovenije. V popoldanskih in večernih urah se bodo nevihte združevale v večje nevihtne sisteme, ki bodo nato potovali v smeri Hrvaške in Madžarske.

Za razvoj neviht bo danes na voljo od 1000 do 2000 J/kg razpoložljive potencialne konvektivne energije, ki bo v kombinaciji s šibkimi do zmernimi vetrovi zahodnih smeri v višinah in šibkimi vzhodnimi vetrovi v nižjih plasteh ozračja, poskrbela za nevihtno pester popoldan. Lokalno so na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem in deloma v osrednji Sloveniji možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo. Slednja lahko lokalno popoldan ob kakšni dovolj razviti nevihti v premeru doseže debelino 4 cm. V zelo kratkem času lahko, ob prehodu nevihtnega sistema, pade večja količina dežja, ki utegne lokalno povzročati težave. Možen je hiter porast hudourniških vodotokov in poplavljanje izpostavljenih objektov in cest.

Zvečer lahko nad območjem severnega Jadrana nastane večji nevihtni sistem, ki bi lahko potoval v smeri Primorske in Notranjske. Ob tem gre poudariti, da so lokalno ob prihodu nevihtnega sistema možni močnejši sunki nevihtnega piša in siloviti nalivi.

Tudi v noči na soboto bodo ponekod po Sloveniji še nastajale krajevne plohe in nevihte, vendar močnejših neviht tekom noči ni več pričakovati. Do jutra se bo ozračje povsod umirilo.

ℹ️PODROBNOSTI: neurje.si/prognoza-neviht/
...

View on Facebook

12 months ago

PGD Rovte

Poplave meteorne vode
02.08.2020 16:06
LOGATEC
Ob 16.06 je v naselju Petkovec, občina Logatec, hudournik ogrožal stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Rovte in PGD Dolnji Logatec. Okoli objekta so skopali jarek, prebili škarpo ter namestili protipoplavne vreče, ki so preprečile, da bi voda tekla v objekt.
...

View on Facebook

1 years ago

PGD Rovte

PGD Rovte's cover photo ...

View on Facebook